Activități
Ateliere pentru toate vârstele
Ateliere pe diverse teme, în cursul cărora cunoașterea se îmbină cu jocul. Acestea devin un loc în care înveți în timp ce socializezi, deconectat de la contextul atribuțiilor cotidiene. Un atelier poate fi asemenea unei incursiuni spre lumea noastră interioară, în timpul căreia devenim conștienți de resursele pe care le avem.
Jocuri pentru toate vârstele
Timpul este petrecut cu sens și într-un mod recreativ, deoarece pe parcursul jocului ne deconectăm, dar și învățăm. Jocul înseamnă comunicare, interacțiune, însă, înainte de toate, voie bună. În joc este cultivată prietenia, unul dintre meritele sale fiind acela că aduce alături oameni de toate vârstele. Cadrul în care se stabilesc raporturile între oameni – copii, adolescenți, adulți sau vârstnici – este unul armonios, în care fiecare are posibilitatea de a se detașa de rigorile cotidianului. Jocul le oferă tuturor perspectiva unei noi lumi, care are timpul și spațiul său și care se conduce după propriile sale reguli.
Activități pentru copii, părinți și bunici
Activități în care copiii îi au drept parteneri pe părinți și/sau pe bunici. Membrii unei familii au nevoie și de un cadru neutru, unul primitor, lipsit de regulile spațiului domestic, în care să se reconecteze unii cu alții prin activități relaxante și distractive (jocuri, ateliere, laboratoare etc.). Timpul petrecut împreună într-un mod plăcut îi poate apropia și ajuta să aibă o comunicare mult mai eficientă, întărindu-se astfel legătura pe care deja o au.
Activități de team building
Acestea sunt pentru cei care simt nevoia să iasă din cotidian și să petreacă alături de colegii lor un timp agreabil, în afara spațiului de lucru. Interacționând în situații diferite față de cele întâmpinate la lucru, membrii echipei reușesc să se cunoască mai bine între ei, să cultive sentimentul de încredere reciprocă și să construiască relații sociale de calitate. Descoperă care le sunt atuurile, dar și punctele sensibile, informații care îi vor pregăti pentru o colaborare în vederea atingerii obiectivelor pe care le au de realizat în echipă, contribuind astfel la coeziunea grupului.
Activități caritabile
Inițiem activități (târguri, ateliere, licitații, donații etc.) care aduc laolaltă oameni dispuși să contribuie la binele celorlalți. Binele făcut împreună poate avea ecou, de aceea mizăm pe forța comunitară. Persoanele vulnerabile au nevoie de sprijinul și înțelegerea noastră. Faptele bune pe care le facem au un impact pozitiv asupra vieții lor, dar și asupra noastră. Participând direct la acțiuni caritabile, ne educăm un simț al responsabilității și cultivăm în noi un set de principii și valori în baza căruia ulterior vom stabili relații sănătoase cu cei din jur.